Wat doen vrije radicalen

Vrije radicalen
Een oxidatieve stress of reactie kan vrije radicalen produceren, die ontstekingen en vele ongelukkige, ziekteverwekkende reacties kunnen veroorzaken. De kettingreactie kan celbeschadiging en de dood van de cel veroorzaken. Antioxidanten kunnen de kettingreactie beëindigen die dit letsel en de dood van de cel veroorzaakt, door deze tussenproducten van vrije radicalen te verwijderen en oxidatieve reacties te remmen. De antioxidanten doen dat door zelf te oxideren, dus antioxidanten werken als een reductiemiddel. De overmatige generatie van elektronen staat bekend als oxidatieve stress, en wordt verondersteld een substantiële rol te spelen in de oorzaak van beroertes, hartaanvallen, neurologische stoornissen en zelfs kanker.

Een deel van de standaard remedie voor deze aandoeningen, is het gebruik van antioxidanten. Een vrije radicaal is een molecuul met een ongepaard elektron. Dit molecuul reageert erg goed en zal een ander elektronenpaar vinden. Deze moleculen kunnen in veel gevallen een positieve lading bevatten, maar ze kunne ook neutraal blijven.
OPMERKING: Sommige vrije radicalen veroorzaken geen schade aan het lichaam, terwijl anderen dat wel doen. Dit ongepaarde elektronenmolecuul kan beginnen met een ongecontroleerde kettingreactie die de normale rol van een levende cel kan beschadigen of verpesten, en die ook de ontwikkeling van talrijke verschillende kwalen mogelijk maakt. Een vrije radicaal is als een brandende sintel, die uitstraalt vanuit een cel en dood en verwonding veroorzaakt aan elk aspect van de cel waar het mee in aanraking komt. Bijvoorbeeld het DNA, de celmembraan en het eiwit uit het cytoplasma, die cruciaal zijn voor veel biochemische enzymatische systemen.

Dit is een extra reden waarom de evolutie van een schadelijke vrije radicalen een erfelijke misvorming kan veroorzaken die de genetische ijstijd veroorzaakt. Er wordt aangenomen dat een toename van vrije radicalen de reden is waarom lichaamsweefsels en bloedvaten meer ontstekingen ontwikkelen, met meer oxidatie-kwesties, naarmate mensen en dieren ouder worden. Ontsteking is een onderdeel van de biochemische reactie van het bloedvat weefsel op schadelijke stimuli, zoals pathogenen die celbeschadiging, irritatie en de dood van normale cellen veroorzaken.
Van ontstekingen wordt aangenomen dat ze oxidatieve problemen veroorzaken, waaronder het creëren van schadelijke vrije radicalen. Alles bij elkaar lijkt het erop dat: Oxidatie-problemen de productie van schadelijke vrije radicalen en ontstekingen kunnen veroorzaken.

Schadelijke vrije radicalen kunnen leiden tot de vorming van oxidatie en ontsteking. Ontsteking kan leiden tot de vorming van oxidatie en schadelijke vrije radicalen. OPMERKING: Dit is een eenvoudige uitleg die eenvoudige mensen zoals ik nodig hebben om te proberen een enorm complexe, biochemische en ook cellulaire betrokkenheid enigszins te begrijpen.
ANTIOXIDANTEN worden vaak gebruikt om onnodige oxidatie te helpen verminderen. Dit lijstje bevat veel, maar zeker niet alle anti-oxidanten, ter overweging: VRUCHTEN – Bosbes – Aardbeien – Framboos – Rode ook Groene druiven – Grapefruit – GROENTEN – Gele pompoen – Wortelen – Broccoli – Kale – Rode ook Gele paprika’s – Paars uitjes – Knoflook – Carotenoïden – KRUIDEN – Heilig Basilicum – Kurkuma – SUPPLEMENTEN – Vitamine C – vitamine E – CoQ10 – Alfaliponzuur – N acetylcysteïne – Resveratrol etc. Veel schadelijke vrije radicalen hebben een positieve lading, mensen en dieren kunnen “Living Clay” een speciaal type montmorilliniet klei hiertegen inzetten.