De voordelen van anti oxidanten

Omdat ze in elke cel en in elk aspect van je lichaam functioneren, lijkt er geen gezondheidsprobleem te zijn dat niet op hen reageert. Dit zorgt voor de gezondheidsvoordelen van antioxidanten!

De meest bekende specifieke gezondheidsvoordelen van antioxidanten waar men het over heeft zijn de volgende: verhoogde energie, betere weerstand tegen verkoudheid en griep, zachter en jonger uitziende huid, verlichting van allergieën, verlichting van astma, verbeterde bloedsuikerspiegel, verminderde hoge bloeddruk, verbeterde spijsvertering, verlichting bij artritis, ondersteunend bij het beheersen van diabetes, verbeterde slaap, vermindering van menstruatiesymptomen, beter geheugen en beter concentratie vermogen. Zoals u ziet, kunnen de voordelen van antioxidanten een impact hebben op zowat elk deel van uw gezondheid.

Bovendien geeft onderzoek aan dat antioxidanten je beschermen tegen oxidatieve stress die de primaire oorzaak is van degeneratieve ziekten. Er is inmiddels overweldigend wetenschappelijk bewijs dat aantoont dat mensen die een dieet vol antioxidanten consumeren en supplementen gebruiken, langer en veel gezonder leven. “Voordelen van antioxidanten zijn preventie van veel degeneratieve ziekten. Voor veel mensen zijn degeneratieve aandoeningen zoals hartproblemen, artritis, kanker, de ziekte van Alzheimer etc. een onvermijdelijk onderdeel van de ouderdom. Statistieken lijken dit te bevestigen, want het aantal mensen wat aan deze degeneratieve aandoeningen lijdt, blijft stijgen.

Dit zijn ziekten die kunnen worden voorkomen door het antioxidant niveau van uw dieet te verhogen. Antioxidanten hebben aangetoond dat ze het mogelijke risico op alle onderstaande kwalen en meer dan 60 andere aanzienlijk verminderen.
Statistieken tonen aan dat ongeveer 81 miljoen Amerikanen worden gediagnosticeerd met een paar soorten coronaire aandoeningen. Elk jaar zijn er 650.000 sterfgevallen toegeschreven aan deze kwalen, 27% van alle sterfgevallen.
Kanker. Er zijn elk jaar meer dan 1,3 miljoen nieuwe gevallen van kanker en meer dan 500.000 doden.
Immuunsysteem. Artritis, jicht, lupus of fibromyalgie treft meer dan 46 miljoen volwassenen, twee derde hiervan is jonger dan 65 jaar.

Tegen het jaar 2030 wordt geschat dat de bedragen voor slachtoffers van artritis alleen al op de leeftijd van 18 jaar rond 67 miljoen Amerikanen zullen stijgen, wat een stijging van 40% ten opzichte van de huidige cijfers betekent.
Diabetes. Bijna 24 miljoen mensen in Amerika 7,8 procent van de mensen heeft diabetes.
Alzheimer. Meer dan 5 miljoen mensen in de VS hebben momenteel tekenen van Alzheimer. Dit aantal zal waarschijnlijk elk jaar met een half miljoen toenemen als de babyboomers bejaarde burgers worden. Glaucoom. De belangrijkste oorzaak van blindheid in de VS, glaucoom treft 4 miljoen Amerikanen. Ongeveer 120.000 van deze mensen werden blind van deze ziekte.
Macula Degeneratie. 10 procent van de personen tussen de 66 en 74 jaar heeft maculaire degeneratie, 30 procent van de mensen van 7585 jaar oud. Er is nu dus een grote hoeveelheid bewijsmateriaal dat aantoont dat antioxidante voedingsstoffen ons beschermen tegen de oxidatieve schade die een grote factor is bij de oorzaak van veel levensverkortende ziekten. “Voordelen van antioxidanten! Preventie van hartziekten Er zijn eigenlijk maar twee dingen die je moet weten over de oorzaken van coronaire ziekten! Hoge cholesterolgehaltes veroorzaken geen hartproblemen.